Strategispel som vi rekommenderar

Med ett stort utbud till spel för både spelare framför datorn och med bara en mobil finns det ingen ursäkt att vara uttråkad när man sitter på tåget på väg till jobbet. Ifall man inte är en person som föredrar att läsa nyheter på morgonarna kommer här tre rekommendationer på strategispel som får tiden att passera snabbt och underhållande!

Kingdom Rush

Ett av de mest populära spelet inom genren Tower Defense som går att spela över nätet eller på mobilen. Försvara dig mot arméer som består av monster som orcer och vättar för att inte tala om jättar och magiker genom att bygga och uppgradera torn med speciella egenskaper allt från att vara torn med erfarna bågskyttar till magiker eller dvärgar som spränger stora spelytor. Analysera vilka monster som du kommer möta och planera ut specifika torn som ger dig ett övertag!

Sonny

Ett klassiskt RPG-spel på nätet. Du spelar som Sonny, egentligen död men nu blivit återupplivad som en zombie och har drabbats av en svår minnesförlust. Du återupplivas på ett skepp med en annan person vid namn Louis och försöker överleva mot andra zombies och när en anti-zombie organisation dyker upp och vill döda dig blir det desto svårare att inte dö igen.

Med en enkel spelmekanik där man spelar i var sin runda och man rör sig från zon till zon är Sonny ärligt talat inte särskilt svårt. Spelet är charmig med sin homage till klassiska RPG och smidig med sina stridssekvenser, vilket gör det både underhållande utan att kräva för stor uppmärksamhet från spelarens sida.

Epic War 5

Välj en general och tillsammans med din armé besegra alla som står i din väg, från orcer och minotaurer till gigantiska drakar och troll. Ingen får stå i din väg för världsherravälde!

Varför just del fem på denna serie och ingen tidigare är för att Epic War har ingen egentlig berättelse som kopplar alla spel med varandra. Del fem är den senaste och som har bäst grafik, stort utbud av varelser som du kan välja till din armé och tre olika generaler med sina egna unika krafter för att vända striderna till din fördel. Ju närmare slutet på spelet du når blir det signifikant svårare att besegra fienderna, det är utmattande och spänt när du försöker fälla en drake som kan utplåna en tredjedel av din armé med en eldpuff. Det är dock denna utmaning som gör Epic War ett spännande nätspel som man har svårt att slita sig ifrån.